Les tintes compatibles





En aquest post no vull fer cap al·legat a favor o en contra de les tintes i toners compatibles sino exposar els pros i contras que tenen al meu parer i també basat en la pròpia experiència.

L'avantatge més evident del productes compatibles és el seu baix cost en això tothom hi està més o menys d'acord.

Però és de sentit comú pensar que si un producte original val entre sis i deu vegades més que un compatible potser no només és que hem de pagar marca.

El utilitzar productes originals sempre garanteix la qualitat de la impressió i la durabilitat adequada de la impressora.


Els productes compatibles per molt que assegurin passar controls de qualitat no asseguren en cap cas un resultat òptim.

Jo he fet servir els dos tipus de productes i actualment només faig servir compatibles.

He de dir que si voleu imprimir fotos amb una qualitat més o menys adequada millor no fer servir compatibles si pel contrari només imprimireu documents que no necessàriament ha de tenir una gran qualitat sens dubte millor compatibles.

També aconsellaria que si el consum de tinta o toner no sobrepassa un recanvi a l'any sempre serà millor fer servir productes originals.

Si sou dels que necessiteu cambiar tintes  de dos a més vegades a l'any i la qualitat dels compatibles ja us va bé doncs aquesta és la millor tria.

Hi ha impresores que admeten més bé els compatibles que d'altres,en aquest post no diré quines son perquè no m'agrada fer publicitat ni bona ni dolenta.Si algú vol el meu consell  pot contactar amb mi.

Que les tintes compatibles poden arribar a fer malbé la impresora si bé potser no  sempre és cert és una possibilitat doncs els capçals d'impressió son relativament delicats i fàcils d'embussarse.

El productes compatibles a vegades donen problemes de reconeixement del cartutx i també d'esgotament massa ràpid de la tinta o que et digui que està buit i vegis que en realitat encara està mig ple.

La Situació ideal per poder comprobar realment el rendiment dels originals i els compatibles és un cop esgotats el que venen quant es  compra la impressora comprar uns originals i veure el rendiment real que tenen doncs el que venen al principi estan a mig emplenar.

És clar que si la impressora val posem 50 euros i els recanvis  originals 40 depenent del preu dels compatibles potser no val la pena fer la prova.

La meva recomanació personal seria que abans de comprar una impressora avalueu bé quin ús hi voleu donar i mirar el preu dels recanvis originals i la disponibilitat de productes compatibles i el seu preu.








Comentaris